[DFB Pokal] Wolfsburg voorkomt afgang in bekertoernooi

Pino112

VfL Wolfsburg bekert verder in Duitsland. In de achtste finale van het toernooi om de DFB Pokal wankelde de ploeg van Bas Dost, die een uur mee mocht spelen, tegen FC Ingolstadt. Uiteindelijk bracht Ivica Olic, die Dost af kwam lossen, de verlossing. Hij schoot in de 89e minuut de 2-1 binnen.

Ingolstadt nam op bezoek in Wolfsburg na een ruim kwartier verrassend de leiding. Caiuby, oud-speler van Wolfsburg, scoorde die treffer. Vervolgens duurde het tot halverwege de tweede helft voor de thuisploeg wat terugdeed.

Vlak na de wissel van Dost zorgde Naldo voor de gelijkmaker. Ingolstadt-doelman Ramazan Özcan liet het schot van de Wolfsburger door de handen glippen. Ook bij de 2-1 van Olic ging Özcan niet vrijuit. Hij stopte een schot van Ivan Perisic, maar de bal kwam bij Olic voor de voeten.

Bayer Leverkusen bereikte ook de kwartfinale van de DFB Pokal. Op bezoek bij SC Freiburg werd met 2-1 gewonnen. Robbie Kruse zette Leverkusen al in de eerste minuut op voorsprong, maar Matthias Ginter scoorde tegen. Emre Can bezorgde Leverkusen vervolgens de zege.