Keeper Zeinstra tekent contract bij Cambuur

Olga Kroeders

Harm Zeinstra heeft een profcontract getekend bij SC Cambuur. Hij legde zich tot het einde van het seizoen vast bij de club waar hij sinds de zomer op amateurbasis de selectie versterkte. Mocht de club zich handhaven in de Eredivisie, dan wordt het contract met de 24-jarige doelman automatisch met een jaar verlengd, maakte de Friese club woensdag bekend.

De sluitpost keepte dit seizoen één wedstrijd voor de ploeg uit Leeuwarden. Het duel tegen N.E.C. Nijmegen van 23 november betekende het debuut voor Zeinstra bij Cambuur en in de Eredivisie. De overige veertien competitiewedstrijden stond Leonard Nienhuis dit seizoen in het doel.

Zeinstra speelde al in de jeugd van SC Cambuur en keert dus terug op het oude nest. Na zijn periode in Leeuwarden nam sc Heerenveen hem over. Hij slaagde er niet in het eerste elftal te halen en werd drie seizoenen verhuurd aan FC Emmen. Daar tekende hij in de zomer van 2012 een contract. Afgelopen seizoen werd die verbintenis niet verlengd en keerde Zeinstra op amateurbasis terug naar Leeuwarden.