Gemeenteraad Breda is klaar met NAC

DeLuna

In de gemeenteraad van Breda hebben verschillende fracties schoon genoeg van NAC, nadat de club weer bij de gemeente heeft aangeklopt voor hulp. NAC dreigt failliet te gaan als de huur van het stadion niet verlaagd wordt. De raad voelt zich daardoor met rug tegen de muur gezet.

"We voelen ons gechanteerd. NAC klopt steeds aan als het al te laat is. We willen definitief af van NAC. Iemand anders moet het stadion maar kopen", vertelde fractievoorzitter van GroenLinks Piet Hein Scheltens vandaag. "We zijn altijd bereid om te praten maar dit is wel de laatste keer en het moet zo min mogelijk kosten", reageerde raadslid Daans Quaars van coalitiegenoot VVD. "We houden allemaal van NAC maar er klopt iets niet in de organisatie en het bestuur", vertelde fractievoorzitter Patrick van Lunteren van oppositiepartij SP. "Hier zaten we niet op te wachten.

D66 maakt zich samen met oppositiepartij SP zorgen om het idee van de gemeente om de rente te verlagen om zo de huur van het stadion te verlagen. De partijen denken dat dan ook de amateurclubs, buurthuizen en verenigingen komen bedelen om verlaging van de rente. D66 wil ook zeker weten dat dit past in de regels van Europa. Het CDA en de PvdA wachten met het geven van een reactie totdat duidelijk is of NAC weer verder kan met de huurverlaging van drie ton per jaar. 

De gemeenteraad zal het voorstel dinsdagavond gaan bespreken, maar gaat geen besluit nemen. Het college zal de definitieve beslissing nemen.