Maaskant na half jaar weg bij Dinamo Minsk

Boris (borisz)

Robert Maaskant is na een halfjaar al weer weg als trainer van Dinamo Minsk. Het contract van de 44-jarige coach is met wederzijds goedkeuren ontbonden. Dat heeft de formatie uit Wit-Rusland woensdag bekendgemaakt. 

"Dit seizoen heb ik alle gestelde doelstellingen gehaald", aldus Maaskant. In Wit-Rusland is de competitie al ten einde. Dinamo Minsk werd derde en mag volgend seizoen uitkomen in de Europa League. De club had uiteindelijk dertien punten achterstand op kampioen BATE Borisov. Shakhtyor Salihorsk werd tweede in de Vysheyshaya Liga. 

"De clubleiding was tevreden, maar ze wilden een stap verder en richting het kampioenschap", gaat Maaskant verder. "Ik was het daarmee eens, maar heb wel aangegeven dat er dan bepaalde dingen moeten veranderen. Daar konden of wilden ze niet in meegaan. Dan heeft het geen zin om het traject te vervolgen."

Afgelopen juni tekende Maaskant een verbintenis voor anderhalf jaar. Met zijn directe toekomst is hij nog niet bezig. "Ik ben nu met vakantie en blijf voorlopig nog wel even in het buitenland." De geboren Schiedammer is voorlopig nog in Minsk om de afwikkeling van zijn contract af te ronden.