Bekerwedstrijd Cambuur - Utrecht toch in de avond

Frank (franklop)

De bekerwedstrijd tussen Cambuur Leeuwarden en FC Utrecht van 18 december wordt toch 's avonds gespeeld. De wedstrijd begint om 20.00 uur, maakten de clubs woensdag bekend. De aftrap stond gepland om 16.45 uur vanwege de opening van het Glazen Huis van 3FM in de Friese stad. Dat leidde tot kritiek van met name FC Utrecht.

Burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone dacht niet genoeg agenten te hebben voor beide evenementen. Na overleg met beide clubs, de politie en de KNVB werd alsnog besloten de wedstrijd naar de avonduren te verplaatsen. De voetbalbond juicht deze uitkomst toe en heeft vertrouwen in een goede samenwerking tussen de partijen.

De gemeente Leeuwarden komt met dit besluit vooral tegemoet aan FC Utrecht. De domstedelingen hadden erop gewezen dat supporters een vrije dag moesten nemen om het duel, dat in eerste instantie om 15.30 gepland stond, in Friesland bij te kunnen wonen. Algemeen directeur van FC Utrecht Wilco van Schaik spreekt over 'fantastisch nieuws' voor de supporters en de club doneert voor elke fan in het uitvak een euro aan het Glazen Huis.