[Ligue 1] Lille punt achter PSG door late zege op Marseille

Boris (borisz)

Lille OSC heeft weer voor een verrassende zege gezorgd. Olympique Marseille was misschien de betere ploeg, maar in blessuretijd zorgde Nolan Roux voor de winst. De thuisploeg zou bij winst de druk op koploper Paris Saint-Germain flink opvoeren, en in de slotfase greep de ploeg van René Girard de winst (1-0).

Marseille was bij vlagen sterker dan Lille, maar telkens stuitten de aanvallers op de hechte defensie van de club uit Rijsel. Met name doelman Vincent Enyeama speelde een zeer sterke wedstrijd en hield andermaal zijn doel schoon. In de eerste helft waren het André-Pierre Gignac en Mathieu Valbuena die tot kansen kwamen, maar het vizier van de de Marseille-spelers stond niet helemaal op scherp. Enyeama moest een aantal keren optreden en zo scherpte hij zijn persoonlijke record nog verder aan. De Nigeriaan heeft nu al 1035 minuten geen tegengoal hoeven incasseren en maakt nu jacht op het record van Gaetan Huard van Girondins Bordeaux uit 1992/93. Huard liet destijds 1176 minuten geen tegentreffer toe.

Ook na rust kwamen Gignac en invaller Saber Khelifa nog gevaarlijk voor het doel, maar Enyeama pareerde hun inzetten. Bij de kans van Gignac kreeg Valbuena in de rebound nog een grote kans, maar ditmaal schoot Lille-verdediger Simon Kjaer te hulp. Het leek er dan ook op dat de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel zou eindigen.

Maar in de blessuretijd was het uiteindelijk toch raak. Niet Marseille, dat dus de beste kansen van de wedstrijd kreeg, maar Lille ging er met de drie punten vandoor. Florent Balmont kreeg de bal op de rechtervleugel aangespeeld en gaf een voorzet die door de Marseille-defensie verkeerd werd ingeschat. Aanvaller Nolan Roux maakte hier knap gebruik van en kopte de bal na de stuit in de verre hoek binnen.

Marseille kreeg hiermee een flinke domper te verwerken en moet op de ranglijst pas op de plaats maken. Lille verkleinde het verschil met koploper Paris Saint-Germain tot één punt, al komen de Parijzenaars woensdag nog in actie. L'OM blijft door de nederlaag op de vierde plek staan en ziet het gat met Lille vergroot tot negen punten.