Dordtse tandarts mag niet meer boren

anoniem_22072019025900

Een tandarts uit Dordrecht mag niet meer werken met roterende en scherpe instrumenten. Hij kan volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg door gezondheidsproblemen niet veilig werken met dergelijke voor tandartsen essentiële hulpmiddelen.

Tijdens een bezoek in november aan tandartspraktijk Van Wijngaarden aan de Petunia kreeg de inspectie nieuwe informatie over de lichamelijke beperkingen van de tandarts. Die zijn volgens de IGZ zo ernstig dat sprake is van een groot risico bij het werken met snel draaiende en scherpe instrumenten.

De tandarts mag wel instrumenten gebruiken die nodig zijn om diagnoses te stellen, maar hij moet patiënten voor bijvoorbeeld wortelkanaalbehandelingen, kronen en brugwerk doorverwijzen naar zijn collega in de praktijk of naar een tandarts in Zwijndrecht. Ook bij acute pijnklachten of behandellocaties in de mond waar hij niet bij kan, wordt de patiënt naar een collega verwezen.

Wat de tandarts precies mankeert heeft de inspectie niet bekendgemaakt, maar kennelijk zijn de beperkingen van voorbijgaande aard. Het bevel is vrijdag ingegaan en is zeven dagen geldig. De minister van Volksgezondheid kan het bevel echter verlengen.