Amsterdamse beurs fors onderuit

Chuck-N0rr1s

(Novum/ABM FN) - Het Damrak is dinsdag fors lager gesloten bij gebrek aan richtinggevend nieuws. De vierhonderdpuntengrens raakte zo verder uit zicht. De AEX kelderde 1,4 procent en sloot op 390,57 punten. Omringende beurzen verloren eveneens fors. De CAC in Parijs sloot 2,7 procent lager en de Duitse DAX gaf 1,9 procent prijs.

Voor woensdag is de beursagenda wel goed gevuld. Beleggers krijgen de inkoopmanagersindexen voor de dienstensector in China, Europa en de Verenigde Staten voor hun kiezen. Verder kijken zij uit naar nieuws van de Fed en moet het banenrapport van ADP een indicatie geven voor het officiële banenrapport van aanstaande vrijdag.

In de AEX sloten dinsdag alle fondsen lager. Air France-KLM tekende voor het grootste verlies en verloor zonder directe aanleiding 4,2 procent. Gemalto sloot 2,1 procent lager. De koers van ING Groep ging 1,4 procent omlaag. Aegon verloor 0,9 aan beurswaarde nadat stichting Woekerpolis dinsdag officieel van start ging met een ingebrekestelling tegen de verzekeraar. Dat kan mogelijk een schade van ruim achthonderd miljoen euro opleveren.

Ook op de AMX, die anderhalf procent lager sloot, daalden de meeste fondsen. Delta Lloyd verloor 1,3 procent nadat de verzekeraar de overname van ZA Verzekeringen afrondde en BAM Groep sloot 3,2 procent lager. USG People was de grootste daler met een verlies van 4,8 procent. Het Egyptische OCI was de witte raaf in de midkap met een dagwinst van 0,2 procent.