Dode bij enorme kettingbotsingen België

Ser_Ciappelletto

Bij een grote kettingbotsing bij Zonnebeke, in de Belgische provincie West-Vlaanderen, zijn zeker 132 auto's betrokken geraakt. Er viel reeds één dode. 76 mensen raakten gewond, waarvan zes ernstig. De oorzaak was een plotse en erg plaatselijke dichte mist.

Rond half tien vanochtend gebeurden in snelle opeenvolging drie kettingbotsingen op de A19, één in de richting van Ieper en twee in de richting van Kortrijk. Automobilisten reden een gebied in waar door de mist het zicht verminderd was tot 0 meter. Volgens betrokkenen was het alsof ze 'tegen een muur reden'.

De provincie heeft direct het rampenplan in werking gesteld, dat is rond 15.00u weer stilgezet. De weg blijft nog zeker tot morgen afgesloten. Alle auto's die bij de botsing betrokken waren, zijn in beslag genomen en worden momenteel weggetakeld.

De gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving verplaatst. Voor anderen is een veldhospitaal inclusief psychosociale hulp opgericht. Betrokkenen kunnen naar het nummer 09-2418930 (voor Nederlanders +32 92418930) bellen voor meer informatie. Ook is er een Facebook-pagina geopend.