Hülkenberg keert terug bij Force India

Peterselieman

Nico Hülkenberg zal komend Formule 1-seizoen gaan racen voor Force India. De coureur komt over van Sauber waar hij een goed tweede deel van 2013 kende. De rijder uit Emmerich kwam in 2012 ook al uit voor Force India en was het jaar daarvoor testrijder bij de renstal van Vijay Mallya.

Hülkenberg: "Ik ben blij met mijn terugkeer naar Force India. Het team mikt hoog volgend seizoen en ik denk dat de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan kan helpen om die doelen te bereiken. Ik ken dit team en ik zie hun vastberadenheid: het is een fantastische groep mensen en we delen dezelfde ambities."

Volgens Bild heeft Hülkenberg voor Force India gekozen omdat het team van Mallya hem meer bood dan Sauber. Eerder werd de Duitser gelinkt aan Ferrari dat voor Kimi Räikkönen koos en Lotus dat in de financiële problemen verkeert. Daarom koos die renstal voor het geld van Pastor Maldonado.

Het is nog niet bekend wie de teamgenoot van Hülkenberg zal zijn in 2014. Zeer waarschijnlijk gaat het om Sergio Perez die bij McLaren plaats moest maken voor Kevin Magnussen. Niet uitgesloten is dat het toch Adrian Sutil wordt die dit seizoen voor Force India reed. Paul di Resta lijkt op zoek te moeten naar een stoeltje buiten de Formule 1.