Zangeres Rita Ora heeft rol in Fifty Shades of Grey

dekatophetspek

De Britse zangeres Rita Ora heeft een rolletje in de boekverfilming van Fifty Shades of Grey. Ze speelt de geadopteerde zus van hoofdpersoon Christian Grey, de rol van Jamie Dornan. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

De 23-jarige Ora heeft nog geen noemenswaardige acteerervaring. Ze was eerder te zien in enkele tv-series, had een bijrol in de film Spivs en een naamloos bijrolletje in de actiefilm Fast & Furious 6. Ze werd bekend met het nummer 'Hot Right Now', een samenwerking met DJ Fresh. De single werd vorig jaar een nummer 1-hit in Groot-Brittannië. Haar nieuwste album Ora werd daar al bij verschijnen platina.

De regie van de film is in handen van Samantha Taylor-Johnson, vooral bekend van het drama Nowhere Boy over de jonge jaren van John Lennon. Tot de cast behoren verder Dakota Johnson, Jennifer Ehle en Luke Grimes. De film verschijnt in 2015.

Het boek Fifty Shades of Grey van E.L. James werd in 2011 een enorme hit, voornamelijk vanwege de expliciete sekspassages. Of de twee vervolgen, Fifty Shades Darker en Fifty Shades Freed, ook worden verfilmd is nog niet zeker.


Zangeres Rita Ora heeft rol in Fity Shades of Grey (Foto: Novum)