[HWL] Hockeysters simpel langs Zuid-Korea

Frank (franklop)

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben dinsdag ook hun derde duel bij de Hockey World League Finals gewonnen. In het Argentijnse San Miguel de Tucuman werd Zuid-Korea met 3-1 aan de kant gezet. Door de derde overwinning is Nederland groepshoofd in poule A. In de kwartfinale is de nummer vier uit de andere poule daardoor de tegenstander.

Nederland was vooral in de eerste helft een klasse beter dan de Zuid-Koreaanse vrouwen. Lidewij Welten zette de ploeg van bondscoach Max Caldas al in de tweede minuut op voorsprong en twee minuten later had ook Kitty van Male het net gevonden.

Na een angstig momentje toen Malou Pheninckx door de stick van een tegenstander was geraakt en met een hevig bloedende mond naar de kant moest, zette Oranje weer door. Vlak na de 3-0 van Welten een kwartier in de eerste helft keerde Pheninckx weer terug in het veld.

In de tweede helft was de scherpte bij Nederland wat weg. Acht minuten voor tijd kon Zuid-Korea pas profiteren. Eun-Bi Cheon scoorde toen de eretreffer voor de Aziaten.