Van Breukelen: "Moeten de eenheid bewaren bij PSV"

Maarten (rubbereend)

De onrust neemt zienderogen toe bij PSV. Als het aan Hans van Breukelen ligt, wijkt de club echter niet af van de uitgestippelde koers. De voormalige doelman, tegenwoordig als lid van de raad van commissarissen verbonden aan de Eindhovenaren, wil niets van drastische maatregelen weten. Hij predikt rust.

"Het doet pijn hoe het gaat, maar we moeten juist nu de eenheid bewaren", steekt hij van wal in het Algemeen Dagblad. "Meer dan ooit moeten we uitstralen dat we deze zomer bewust voor een lijn hebben gekozen. Met z'n allen, dus de commissarissen, directie en de trainers. En we moeten vasthouden aan die lijn. Uit ervaring weet ik inmiddels dat opportunistisch reageren geen bal helpt."

Hij lijkt daarmee te reageren op een mogelijk ontslag van Phillip Cocu. De 43-jarige oefenmeester kende een sterke start bij PSV, maar ligt steeds meer onder vuur. Uit de wandelgangen van het Philips Stadion klinken steeds vaker geluiden door die de oud-international in verband brengen met een vertrek.

De teleurstellende resultaten, PSV staat tiende in de Eredivisie en moest het toernooi om de KNVB beker reeds vaarwel zeggen, betekenen volgens Tiny Sanders niet automatisch dat er sprake is van een crisis.

"Met crisis is het maar net hoe je dat woord uitlegt", zegt de algemeen directeur in de ochtendkrant. "De resultaten zijn op dit moment niet goed, dat ziet iedereen. Maar er is geen crisis in de zin dat we het intern oneens zijn over de te varen koers. Dus er is geen crisis in de verhoudingen tussen trainersstaf en directie."

Er breken spannende tijden aan voor PSV. Na de 3-1 nederlaag bij Feyenoord treedt de ploeg een moeilijk programma tegemoet. Zaterdag wacht een ontmoeting met koploper Vitesse, gevolgd door duels met FC Utrecht, ADO Den Haag, Ajax en AZ.