'Gerard Joling loog over kaakontsteking'

Redactie

Gerard Joling kampt, in tegenstelling tot wat hij vorige week beweerde, niet met een kaakontsteking. Volgens Albert Verlinde is de zanger het slachtoffer geworden van mislukte plastische chirurgie, waardoor zijn gezicht 'zo blauw als een smurf' is. Joling zei vorige week dat hij door een ontsteking een optreden moest afzeggen.

De zanger zou voor zijn optreden in de Ziggo Dome in oktober botox hebben laten inspuiten. Kort daarna liet hij volgens Verlinde opnieuw aan zijn gezicht sleutelen vanwege het benefietconcert van het Nationaal Ouderenfonds, dat volgende week woensdag plaatsvindt. Hij zou de botoxingreep hebben verzwegen voor de artsen die later aan zijn gezicht sleutelden, waardoor het misging. Toen Verlinde de zanger confronteerde met geruchten over een mislukte ingreep, ontkende Joling per sms. Verlinde las die sms maandag voor in de uitzending van RTL Boulevard.

Na de uitzending kreeg Verlinde naar eigen zeggen een tip van iemand die hij 'honderd procent' vertrouwt, met de mededeling dat er wel degelijk iets was misgegaan. "Ik denk dat hij zoiets heeft van: ik ben stom geweest, ik had het moeten weten", lichtte Verlinde dinsdagochtend toe op Q Music. "Dat hij hier zo vreemd over doet, heeft er volgens mij alles mee te maken dat hij zich schaamt."