PSV stemt transferpolitiek af op herstel Wijnaldum

Maarten (rubbereend)

Hoe de transferpolitiek van PSV er in januari zal uitzien is voor een groot deel afhankelijk van Georginio Wijnaldum. Dat bevestigt Marcel Brands. Volgens de technisch manager van de Eindhovenaren zal PSV de transferstrategie afstemmen op de wijze waarop Wijnaldum herstelt van zijn rugblessure.

Een rentree voor de winterstop beschouwt de club als uitgesloten. In Eindhoven rekent men op eind januari, of begin februari. Halverwege december staat een nieuw medisch onderzoek op de planning voor de aanvoerder van PSV. De uitkomst van dat onderzoek zal voor een groot deel bepalen met welke intenties Brands de transfermarkt betreedt.

"Als met Wijnaldum alles op schema blijft verlopen, heeft dat inderdaad invloed op de manier waarop wij onze selectie gaan versterken", zo tekende Voetbal International op uit de mond van de sportbestuurder.

"Op dit moment zijn we met niemand concreet in gesprek omdat we niet precies weten hoe het met Gini verder gaat", aldus Brands. "Maar op dit moment is er geen reden om een terugslag te vermoeden. Zijn herstel verloopt goed en hij ligt op schema."

Het aanvallende deel van het PSV-middenveld is sterk bezet. Naast Wijnaldum geven ook Adam Maher en Ola Toivonen de voorkeur aan een rol als aanvallende middenvelder. Laatstgenoemde verraste vorige week door zijn aflopende verbintenis met een jaar te verlengen. Toch lijkt een winters vertrek van de Zweed een optie.

Na een sterk begin zakte PSV dit seizoen ver terug. In de competitie bekleedt de formatie van Phillip Cocu de teleurstellende tiende plaats, in de KNVB beker werd men thuis uitgeschakeld door Roda JC, en ook in Europees verband gaat het niet bijster soepel. De volgende ronde van de Europa League heeft PSV nog wel in eigen hand.