'Interesse Vitesse bezorgde Van Geel opslag'

Maarten (rubbereend)

Als het aan Vitesse had geleden was Martin van Geel dit seizoen niet in Rotterdam, maar in Arnhem werkzaam geweest. De ervaren technisch directeur sloeg een aanbod in de wind. Dat beweert het Algemeen Dagblad dinsdagochtend.

Volgens de krant klopte Vitesse in de zomer aan bij Van Geel, met als doel om hem te verleiden tot een overstap naar Gelderland. De 53-jarige bestuurder voelde er echter weinig voor om Feyenoord te verlaten.

Toch meldde Van Geel zich vervolgens bij de raad van commissarissen van zijn werkgever. Hij zou een salarisverhoging hebben geëist. "Ik wil er nu helemaal niets over kwijt", zegt hij in gesprek met het AD. "Clubs hebben bij mij aangeklopt, maar ik heb het naar mijn zin bij Feyenoord."

Naar verluidt bedroeg het beloofde jaarsalaris bij Vitesse zeven ton, een fikse verbetering ten opzichte van zijn jaarlijke honorering bij Feyenoord. Van Geel lijkt geslaagd in zijn missie: na onenigheid stemde de rvc toch in met een salarisverhoging.

Van Geel weet inmiddels hoe het voelt om de ene bestuurskamer in te ruilen voor de andere. Tijdens zijn loopbaan stond hij al aan het technische roer bij achtereenvolgens Willem II, AZ, Ajax en Roda JC.

Vitesse was op zoek naar een nieuwe technisch directeur, omdat de prestaties van Ted van Leeuwen de eigenaren niet geheel tevreden stemden. De keuze viel, na het wegvallen van Van Geel, uiteindelijk op Mohammed Allach. Hij ruilde de KNVB in voor een dienstverband in Arnhem.