Zeer grote brand in Amsterdam Westpoort

Redactie

In het Westelijk Havengebied van Amsterdam woedt dinsdagochtend een zeer grote brand. Aan de Heining staan vier loodsen in brand, maar daarachter liggen meer loodsen die ook in brand staan, zegt een brandweerwoordvoerder.

Op het terrein staan erg veel kleine aan elkaar geschakelde loodsen. "Daardoor is het heel lastig ertussen te komen", zegt de woordvoerder. "We kunnen de brand nu alleen van boven blussen." De brandweer laat de loodsen daarom gecontroleerd uitbranden.

In de loodsen zitten verschillende kleine bedrijfjes. "We zien al wel dat er veel autobedrijven bij zitten. Dat is ook te horen aan de banden die hier en daar ontploffen." Er wordt ook rekening mee gehouden dat er gasflessen in de loodsen kunnen zitten.

De brandweer meet of er meer gevaarlijke stoffen in de rook zitten dan normaal. "Ik heb nog niet gehoord dat daar sprake van is", laat de woordvoerder weten. De brand werd rond 05.30 uur ontdekt. De woordvoerder verwacht dat het blussen nog uren gaat duren.

De brand geeft veel rook en stank. Doordat er geen wind staat, blijft de stank hangen. "De stank is vervelend maar niet gevaarlijk", meldt de brandweer op Twitter.