Hodgson wil tropisch noorden mijden met Engeland

Olga Kroeders

Nu de WK-loting voor de deur staat, is de tijd van wensenlijsten aangebroken. Roy Hodgson hecht vooral waarde aan de speelsteden die Engeland toebedeeld krijgt.

Met de mogelijke tegenstanders houdt de ervaren keuzeheer zich minder bezig. "Wij zullen naar Brazilië gaan met de gedachte dat we iedere groep kunnen overleven", zo tekende Sky Sports op uit de mond van de zelfverzekerde oefenmeester.

"Hoe goed we daar zullen spelen bepaalt hoe het toernooi zal verlopen", vervolgde Hodgson. "De plek waar we zullen spelen houdt me het meest bezig, in aanloop naar de loting. Dit zal grote gevolgen hebben voor de Noord-Europese ploegen."

Als het aan Hodgson ligt blijft Engeland uit de buurt bij de noordelijke regio's van Brazilië. "We denken dat de weersomstandigheden in het noorden de grootste rol zullen spelen. Daar is het namelijk meer tropisch."

"Hetzelfde zeiden we over Zuid-Afrika. Uiteindelijk komt het erop neer dat je moet spelen waar de loting je heen stuurt. We zullen ervoor moeten zorgen dat alle voorbereidingen optimaal verlopen en gewoonweg aan de slag gaan."

Engeland wacht al ruime tijd op een succesvol eindtoernooi. De voorbije WK's en EK's konden The Three Lions de torenhoge verwachtingen nimmer waarmaken. De voorbije kwalificatiecampagne besloot Engeland als groepshoofd, vóór nummer twee Oekraïne.