Wilmots verklapt doelstelling België op WK

Maarten (rubbereend)

De Belgische bondscoach Marc Wilmots wil op het WK van volgend jaar in Brazilië minimaal tot de achtste finales reiken met de Rode Duivels. De keuzeheer verklapte zijn doelstelling in een interview met La Dernière Heure-Les Sports. "Mijn doelstelling? Dat is heel eenvoudig: de achtste finales", aldus Wilmots.

"Het moeilijkste is om door de poules te geraken. Nadien is alles mogelijk in één wedstrijd", vervolgt de bondscoach. "Herinner je je Platt in '90, Duitsland in '94 en Brazilië in 2002. Het komt aan op een detail, niets meer. Dat zal niet het niveau van mijn ploeg bepalen. Maar het moge duidelijk zijn dat ik ontgoocheld zou zijn als we de achtste finales niet bereiken."

Aanstaande vrijdag vindt de loting plaats voor de groepsfase van het WK. België heeft zich als groepshoofd geplaatst en ontloopt daardoor enkele grote voetballanden. Mocht België toch nog een groot voetballland treffen, dan speelt Wilmots het liefst tegen een Europees land.

"Als we tegen één van de beste landen spelen, dan weten we waaraan we ons kunnen verwachten", legt Wilmots uit. "Maar één ding is zeker: de andere landen zullen niet tevreden zijn wanneer ze ons loten."

Er is één land dat Wilmots hoe dan ook niet wil treffen: Chili. "De Chilenen hebben echt een zeer sterk team, volgens mij is Chili van het niveau van Colombia. Een heel goed collectief met enkele uitzonderlijke spelers als Vidal (Juventus) en Sanchez (Barcelona)."