Sparta ontslaat trainer Adrie Bogers

Frank (franklop)

Adrie Bogers is ontslagen als trainer van Sparta Rotterdam. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten van de laatste weken. Sparta leed zaterdag tegen Jong FC Twente al de derde nederlaag in een maand tijd en zag de achterstand op koploper FC Dordrecht in de Jupiler League oplopen tot acht punten.

Bogers was pas bezig aan zijn eerste seizoen bij Sparta. Hij volgde afgelopen zomer Henk ten Cate op, onder wiens leiding op het nippertje promotie naar de Eredivisie werd misgelopen. "Hij begon eigenlijk al met een 1-0 achterstand", zegt algemeen directeur Wiljan Vloet over de ontslagen trainer. "De club had een diepe wond na het mislopen van de zo vurig gewenste promotie in de slotminuten van de play-offs."

Vloet constateerde dit seizoen een gebrek aan passie en beleving in de spelersgroep. "Helaas hebben wij niet de verwachting dat onder leiding van Adrie Bogers hier op korte termijn verandering in zal komen", legt hij uit. "Dat is de belangrijkste reden om een andere koers te gaan varen."

Arjan van der Laan neemt, waarschijnlijk tot aan de winterstop, de leiding van het eerste elftal op zich. Hij zal hierbij worden geassisteerd door Peter van den Berg en John de Wolf.