[Bundesliga] Uitblinker Robben leidt Bayern naar zege

Boris (borisz)

Arjen Robben heeft Bayern München zaterdag bij de hand genomen. Met twee treffers schoot de Nederlander zijn club langs hekkensluiter Eintracht Braunschweig: 2-0. Bayern blijft daardoor koploper in de Bundesliga met 38 punten uit veertien duels.

Robben opende de score al na 111 seconden. De aanvaller schatte een pass van Mario Götze op waarde, maar trof in eerste instantie de paal. In de rebound kopte hij alsnog raak. In de dertigste minuut krulde Robben de bal opnieuw in het doel. Het was zijn zesde competitietreffer dit seizoen.

Borussia Dortmund had de handen vol aan FSV Mainz, maar via twee strafschoppen bepaalde Robert Lewandowski de eindstand op 3-1. Daarvoor was Mainz al op gelijke hoogte gekomen vanaf de strafschopstip.

Pierre-Emerick Aubameyang opende de score in de zeventigste minuut, maar Maxim Choupo-Moting maakte er snel 1-1 van. Nadat Elkin Sono de bal met zijn hand uit het doel had geranseld en daarvoor werd bestraft met rood, zette Lewandowski Dortmund opnieuw op voorsprong. Zijn tweede penalty benutte hij in blessuretijd.

Bayer Leverkusen won met 3-0 van FC Nürnberg en blijft Dortmund daardoor drie punten voor. Heung-Min Son (2x) en Stefan Kiessling waren trefzeker voor de thuisploeg, die deze week in de Champions League een pak rammel kreeg van Manchester United. Leverkusen heeft vier punten minder dan Bayern.

Eljero Elia scoorde voor Werder Bremen, dat in een doelpuntrijk duel met 4-4 gelijkspeelde bij Hoffenheim. Sejad Salihovic zette Hoffenheim op 2-0, maar Aaron Hunt en Elia maakten pal voor rust gelijk. Na de pauze nam Hoffenheim opnieuw afstand, maar wederom knokte Bremen zich terug.

Het Hertha BSC van de Nederlandse trainer Jos Luhukay kwam thuis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Augsburg. Bij de bezoekers deed Paul Verhaegh de hele wedstrijd mee.