Biatleet Fourcade wint opnieuw

heywoodu

In het Zweedse Östersund heeft biatleet Martin Fourcade na de invididuele wedstrijd ook de sprint gewonnen. Na 10 kilometer en twee schietbeurten was hij ruim zes seconden sneller dan Fredrik Lindström uit Zweden.

De Noor Emil Hegle Svendsen leek in eerste instantie zeer goed op weg, maar liet bij het staand schieten twee schijven overeind. Hierdoor was hij meteen kansloos voor de dagzege. De eerste echte richttijd werd neergezet door de Fransman Jean-Guillaume Beatrix, ondanks één misser. Niet veel later schoot de Amerikaan Tim Burke alle schijven om en was hij snel genoeg om de tijd van Beatrix te verbeteren. 

De tijd van Burke zou niet lang blijven staan, want Fourcade was op alle meetpunten al ruim sneller. De Fransman mistte bij het staand schieten zelfs nog een schijf, maar dat weerhield hem er niet van om de tijd van Burke aan de finish te verpulveren. Hij was ruim een halve minuut sneller. Er leek een grote verrassing in de lucht te hangen toen Fredrik Lindström voor zijn thuispubliek twee keer foutloos schoot en met anderhalve kilometer te gaan zelfs zes seconden voorsprong had op Fourcade. Ongeveer vijfhonderd meter van de finish ging de onfortuinlijke Zweed echter onderuit. De zichtbaar teleurgestelde Lindström kon zijn tweede World Cup-zege hierdoor vergeten en werd op zes seconden van Fourcade tweede. De derde plek was voor Burke.