Frenzel wint noordse combinatie in Kuusamo

heywoodu

De Duitser Eric Frenzel heeft de eerste World Cup-wedstrijd in de noordse combinatie gewonnen. De winnaar van de World Cup van vorig seizoen kwam nipt voor drie Noren over de finish.

In eerste instantie zou op zaterdag de estafette plaatsvinden. Vanwege de harde wind kon het schansspringen 's ochtends echter niet doorgaan. Hierdoor werd besloten de individuele wedstrijd op zaterdag te houden. De kwalificatie van vrijdag, ook wel de provisional competition round of PCR genoemd, werd gebruikt als uitgangspositie na het schansspringen. Tijdens de PCR was de Rus Evgeniy Klimov verrassend de sterkste. Hij mocht het langlaufen starten met een flinke voorsprong op de Noor Håvard Klemetsen en de Oostenrijker Wilhelm Denifl. Van de favorieten mocht Eric Frenzel, vierde na het schansspringen, als eerste vertrekken.

Bij het langlaufen werd al snel duidelijk dat de Noren de beste benen hadden. Klimov werd al snel bijgehaald door Klemetsen, terwijl ook Frenzel steeds dichterbij kwam. Met nog enkele kilometers te gaan had de Noor Mikko Kokslien alle andere toppers, op Frenzel na, al ingehaald. Uiteindelijk had Kokslien veruit de snelste tijd bij het langlaufen, maar bleek dit niet genoeg voor het podium. Samen met zijn landgenoten Jørgen Graabak en Magnus Krog ging hij in de achtervolging op Frenzel. Met de finish in zicht moest hij de twee echter laten gaan. Graabak werd tweede, Krog derde. Als de wind het toelaat staat zondag de estafette op het programma in Kuusamo.