Winst voor langlaufers Bauer en Kowalczyk

heywoodu

Tijdens de World Cup in Kuusamo hebben Lukas Bauer en Justyna Kowalczyk de tweede wedstrijd van de Ruka Triple, het openingsweekend van het langlaufen, op hun naam geschreven.

Voor de mannen stond de 10 kilometer klassieke stijl op het programma. Lange tijd had de Noor Martin Johnsrud Sundby de snelste tijd, tot zijn landgenoot Eldar Rønning die tijd verbeterde. De Rus Dmitriy Japarov leek de tijd van Rønning te verbeteren, maar moest op het eind toch te veel toegeven. Japarov werd uiteindelijk derde achter Rønning. Er was er één die beter was, de laat gestarte Tsjechische veteraan Lukas Bauer. Bijna vier jaar na zijn laatste World Cup-zege slaagde de 36-jarige er eindelijk weer eens in te winnen.

De overwinning bij de vrouwen ging naar de Poolse Justyna Kowalczyk, die een dag eerder ook de sprint al won. Van de favorieten was het eerst de beurt aan Therese Johaug uit Noorwegen, die de snelste tijd wist te noteren. Haar ervaren landgenote Bjørgen ging ruim onder de tijd van Johaug door, maar ze kon Kowalczyk niet voorblijven. In het algemeen klassement om de Ruka Triple gaat Kowalczyk uiteraard aan de leiding. Bij de mannen is Eldar Rønning de leider. Zondag volgt het slotstuk, een achtervolging in de vrije stijl.