[Bundesliga] HSV remiseert op bezoek bij Wolfsburg

Boris (borisz)

Hamburger SV heeft op bezoek bij VfL Wolfsburg gelijk gespeeld. Het team van Bert van Marwijk frustreerde de thuisploeg, die met een zege bovenin kon aanhaken. Het werd 1-1. In de Volkswagen Arena had VfL Wolfsburg het beste van het spel. De thuisploeg had aanzienlijk meer balbezit, won de duels en creëerde een dosis meer kansen dan Hamburger SV, dat zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart acteerde.

Het team van Van Marwijk zakte in en hield tegen en hoopte op de counter. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Hakan Calhanoglu, de jeugdige vervanger van Van der Vaart, scoorde vanuit een vrije trap tien a twintig meter voorbij de middenlijn. De jonge middenvelder zag doelman Benaglio ver voor zijn doel staan en schoot de bal via de lat en het achterhoofd van de ongelukkige doelman over de lijn: 0-1. Een grote blunder van Benaglio.

Na ruim een halfuur was het alweer gelijk. Net na een grote kans van HSV-spits Lassoga, kreeg Wolfsburg een cadeautje. Westerman legde een aanvaller van de thuisploeg neer in het eigen strafschopgebied. De arbiter wees naar de stip en vleugelverdediger Rodriguez ging achter de bal staan. Hij faalde niet: 1-1.

In de tweede helft kreeg HSV de grootste kans, Ilisevic had de winnende op zijn schoen. De middenvelder schoot de bal voor open doel tegen de lat. Het was bijna nog moeilijker de bal op het aluminium te schieten dan in het netje. De bezoekers waren in de slotfase gevaarlijker, maar gescoord werd er niet meer.