Skiester Gut wint eerste afdaling

heywoodu

Skiester Lara Gut heeft in het Amerikaanse Beaver Creek de eerste afdaling van het World Cup-seizoen gewonnen. Voor de 22-jarige Zwitserse was het de vierde zege in haar World Cup-carrière.

Op de gloednieuwe piste, de Raptor, was Gut de hele week al bij de snelste drie te vinden tijdens de trainingen. Ook tijdens de wedstrijd was ze de enige die vrijwel foutloos naar beneden raasde. De Liechtensteinse Tina Weirather was de enige die binnen een halve seconde kon blijven. Verder slaagde alleen Elena Fanchini uit Italië erin om minder dan een seconde te verliezen op Gut. 

Zonder de opnieuw geblesseerde Lindsey Vonn slaagden de Amerikaanse dames er niet in om voor eigen publiek te overtuigen. Vorig seizoen hadden de Amerikaansen nog zes vrouwen bij de beste twintig in de eindstand van de World Cup afdaling. In Beaver Creek echter was Stacey Cook met een teleurstellende negentiende plaats de beste van het stel. Met haar overwinning neemt Gut de leiding in de World Cup algemeen over van Mikaela Shiffrin.