Cocu en Koeman hoopvol voor sleutelduel

Joost (Hoogstaande)

PSV-trainer Phillip Cocu en zijn Feyenoord-evenknie Ronald Koeman zijn hoopvol gestemd voor de topper Feyenoord - PSV. Bij beide clubs loopt het niet lekker, maar de coaches denken allebei dat hun kansen kunnen keren. "Deze wedstrijd kan een eerste stap zijn naar een keerpunt voor PSV", liet Cocu vrijdag optekenen. "Wij zijn favoriet, omdat we dat elke thuiswedstrijd zijn", klonk het bij Koeman.

Cocu uitte nog maar eens kritiek op zijn selectie. "We zijn uiteraard niet tevreden over de wedstrijden die we gespeeld hebben", liet hij weten. "Het begint met inzet en houding. Als het voetballend allemaal lekker loopt, heb je meer zelfvertrouwen. We zitten in een fase waarin het allemaal wat lastiger gaat. Dat moet gecompenseerd worden met een dosis arbeid, strijd en opportunisme."

De zware wedstrijd tegen Feyenoord ziet hij als een kans om het tij - er werd al weken niet meer gewonnen - te keren. "De belangrijke vraag is: hoe komen we hieruit? Daar zijn we mee bezig." Cocu kan zondag mogelijk nog niet beschikken over Jetro Willems. "Hij heeft zijn eigen programma afgewerkt, ik hoop dat hij morgen mee kan doen met de training."

Feyenoord moet zich tegen PSV herpakken na een nederlaag tegen RKC Waalwijk. Koeman heeft veel vertrouwen in zijn ploeg. "Dit elftal is tot veel in staat, al zijn we dit seizoen zowel in resultaat als in manier van spelen een paar keer door de ondergrens gezakt."

Koeman heeft een goed gevoel over de wedstrijd tegen PSV, maar had dat ook voor het treffen met RKC. "Dat klopt blijkbaar niet altijd." Koeman hoopt dat zijn spelers vrij kunnen spelen tijdens de wedstrijd. "Die onbevangenheid is er niet altijd, er wordt meer nagedacht door spelers." Dat nadenken leidt wat hem betreft tot statisch spel.

Bij Feyenoord keert Jean-Paul Boëtius terug in de basiself. Tegen RKC werd hij nog verdrongen door John Goossens. Bruno Martins Indi, die met een hamstringblessure kampte, is ook weer fit.