Doodsteken vriend goed voor 9 jaar cel

anoniem_22072019025900

Een 27-jarige vrouw uit Geldrop moet negen jaar de cel in voor het ombrengen van haar vriend. De rechtbank in Den Bosch acht bewezen dat de Brabantse de man vorig jaar met een keukenmes heeft doodgestoken. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De vrouw belde na de steekpartij zelf de hulpdiensten voor een ambulance. Het slachtoffer, een 24-jarige Rotterdammer, overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De Brabantse verklaarde eerst dat er een indringer in de woning was geweest en zij haar vriend gewond had aangetroffen. Later stelde ze haar verklaring bij en beriep ze zich op noodweer. Het slachtoffer zou haar tijdens een ruzie bij de keel hebben gegrepen, waarna zij zich genoodzaakt zag de man neer te steken.

De rechtbank gelooft het verhaal van de vrouw niet omdat er in haar hals geen letsel is aangetroffen waaruit zou blijken dat ze met kracht bij haar keel is gegrepen. Ook komt haar verklaring over de manier van steken niet overeen met de verwondingen bij de man.