Enschede wil tbs-moeder weren na straf

Harry

Burgemeester van Enschede Peter den Oudsten heeft een vrouw die is veroordeeld voor een poging haar twee kinderen te doden, gevraagd niet terug te keren naar zijn stad. Dat bevestigt een gemeentewoordvoerder vrijdag. De vrouw komt volgend jaar definitief vrij.

De PvdA-burgemeester heeft er ook bij de reclassering en het Openbaar Ministerie op aangedrongen dat Enschede niet de vaste verblijfplaats voor de vrouw wordt. Den Oudsten reageert met zijn verzoek op de wens van de 14-jarige dochter van de vrouw, die niet oog in oog wil komen met haar moeder. Haar broer pleegde na de mislukte moordpoging zelfmoord.

Familie en vrienden van de slachtoffers proberen onder meer via Facebook voor elkaar te krijgen dat de vrouw een stadsverbod krijgt. "De burgemeester kan niet meer doen dan dit morele appèl", aldus de woordvoerder. "Ze heeft haar straf uitgezeten en is daarna vrij."

De vrouw werd in 2010 veroordeeld tot celstraf en tbs voor poging tot moord. Ze probeerde ook zichzelf van het leven te beroven.