Cricketers winnen ook van Hong Kong

Frank (franklop)

De Nederlandse cricketploeg is vijfde geworden op het kwalificatietoernooi voor het WK Twenty20. De Oranjemannen wonnen vrijdag met zeven wickets van Hong Kong: 121/7 om 124/3. Nederland had zich donderdag al geplaatst voor het WK, dat in maart in Bangladesh wordt afgewerkt. De eindstand van het plaatsingstoernooi wordt gebruikt om de kwalificanten in groepen in te delen op het WK.

Hong Kong won de toss en besloot te batten. Dat kwam Nederland goed uit, want na vier overs waren drie man uit. Ook daarna bleven de bowlers van Oranje controle uitoefenen en hielden de schade beperkt tot 121 runs. De jonge Vivian Kingma was uitblinker bij de Nederlandse bowlers. In vier overs pakte hij drie wickets.

Nederland trok vervolgens met het bat stevig van leer. Stephan Myburgh en Ben Cooper openden met een partnership van 67 runs. Cooper scoorde veertig runs, Myburgh ging even later ook uit met een score van 74 achter zijn naam. Vlak na Myburgh was Wesley Barresi, de held van donderdag tegen Schotland, de derde uit.

Tim Gruijters en Daan van Bunge pakten de Nederlandse zaak goed op. Met scores van respectievelijk 26 not out en twintig not out haalden zij de zege acht ballen voor het einde van de innings binnen.