Juventus wil Nani huren van United

Frank (franklop)

Juventus wil in januari een poging doen om Nani tijdelijk over te nemen van Manchester United. De Engelse kampioen lijkt echter niet te willen meewerken. Nani kwam dit seizoen in de Premier League pas drie keer in actie. Juventus, dat zich nog wil versterken met een rechteraanvaller, ziet de komst van de 27-jarige Portugees wel zitten.

Coach Antonio Conte wil vervolgens zijn systeem (3-5-2) omzetten naar een 4-3-3-formatie. Jonathan Biabiany (Parma) en Jeremy Menez (Paris Saint-Germain) werden ook al genoemd, maar Goal weet te melden dat Nani in Turijn bovenaan het lijstje staat. Juventus wil de buitenspeler voor een half jaar hetzelfde salaris bieden als hij nu bij Manchester United krijgt, namelijk 114.000 euro per week.

De Oude Dame wil bovendien de optie krijgen om Nani komende zomer definitief te contracteren. United is in eerste instantie niet geïnteresseerd in een verhuurperiode. Mocht Juve in januari echter toch een bod uitbrengen, dan is de club wellicht toch bereid te luisteren