Gerbrands: "Serieus geld voor een club als AZ"

Maarten (rubbereend)

AZ is reeds zeker van overwintering in de Europa League. In het laatste duel in de groepsfase nemen de Alkmaarders het nog op tegen het Griekse PAOk Saloniki.

Een overwinning op PAOK in het laatste duel in Groep L zou een eerste plaats opleveren en dat betekent een geplaatste status bij de loting van de volgende ronde. Bovendien mag de groepswinnaar in februari bij de laatste 32 het laatste duel thuis spelen.

Een overwinning levert in de Europa League bovendien nog eens 200.000 euro op, een gelijkspel brengt nog 140.000 euro op. Mocht AZ als eerste eindigen dan kan het nog eens vier ton bijschrijven, een tweede plaats is goed voor twee ton. Tot op heden haalde AZ met Europees voetbal al twee miljoen euro binnen.

"En nu gaan we dus het traject van de ambities in", zei directeur Toon Gerbrands tegen De Telegraaf. "Dit is allemaal serieus geld voor een club als AZ. We verdienen Europees snel tien procent van onze jaarbegroting. En vanaf nu rekenen we op 500.000 euro per knock-outronde die we overleven."