Cocu grijpt mogelijk in na nederlaag

Olga Kroeders

PSV verloor donderdagavond voor de vierde keer deze maand een officieel duel. In de Europa League ging de ploeg van Philip Cocu met 2-0 onderuit bij Ludogorets.

"Het is niet uit te sluiten dat er wat gaat gebeuren'', zei Cocu na afloop tegen RTL7. "We hebben altijd het vertrouwen gegeven en dat is ook belangrijk voor zo'n jonge groep, maar ze zullen het dan wel moeten laten zien. Als je niet brengt wat je kan brengen, kan dat consequenties hebben.''

De Eindhovenaren nemen het na het debacle tegen de Bulgaren op tegen Feyenoorod. Cocu en zijn ploeg brengen een bezoek aan de Rotterdamse Kuip en mogelijk heeft de nederlaag van donderdag consequenties voor een aantal van zijn spelers. "Een aantal spelers was vandaag onder de maat. Dat kunnen we ons niet permitteren als we tegen Feyenoord uitzicht willen hebben op een goed resultaat."

"We hebben meestal wel veel balbezit, maar het doel is de tegenstander echt pijn te doen en tot kansen te komen. Die scherpte en het geloof daarin, dat mis ik. We hadden hier vier of vijf gevaarlijke momenten, dat is veel te weinig. Zondag zullen we dat beter moeten doen."

"Over het algemeen geven we weinig kansen weg, tegen welke tegenstander we ook spelen. Dat betekent dat de organisatie van achteruit wel goed staat. Maar we moeten meer brengen om goals te maken en wedstrijden te winnen."

"Die 1-0 komt omdat wij drie of vier dingen achter elkaar fout doen. Ludogorets is een sluwe, solide en slimme ploeg die daar wel raad mee weet. En na die heel domme rode kaart voor Jeffrey Bruma werden de ruimtes veel te groot. Toen konden zij het verschil maken", aldus Cocu.