Biatleet Fourcade neemt revanche

heywoodu

Martin Fourcade heeft in Östersund de eerste individuele wedstrijd in de World Cup op zijn naam geschreven. Hij werd gevolgd door de Oostenrijkers Simon Eder en Daniel Mesotitsch.

Vooraf waren er twijfels over de vorm van Fourcade, met name vanwege zijn optreden tijdens de gemengde estafette tijdens het evenement in Zweden. Daar gaf hij een vrijwel zekere overwinning voor Frankrijk weg. Als slotloper faalde hij opzichtig bij het schieten en kreeg hij ook nog eens een tijdstraf van twee minuten aan de broek, waardoor ook het podium buiten bereik was. Tijdens de individuele wedstrijd was daar echter weinig meer van te merken. Al vanaf het eerste meetpunt was de houder van de World Cup de snelste en dat zou hij niet meer weggeven. Hij schoot keer op keer zonder twijfel raak. Nadat ook het twintigste en laatste schot een treffer bleek stak hij zijn vuist in de lucht en spoorde hij het publiek aan om nog wat harder te juichen.

Achter Fourcade speelde zich een interessante strijd af om de resterende podiumplaatsen. Met name de Duitser Daniel Böhm en de Tsjech Ondrej Moravec gooiden met een misser in de laatste schietbeurt een plek op het podium weg. Simon Eder liet in de laatste beurt zijn enige misser noteren, maar dit bleek toch genoeg voor een tweede plaats. Zijn landgenoot Daniel Mesotitsch schoot in de eerste beurt één keer mis, maar raakte vervolgens elke schijf en werd derde. Namens Nederland stond Joël Sloof aan de start. Hij werd met vier missers 92e en liet daarmee elf deelnemers achter zich.