Brands: "Wijnaldum vertrekt niet transfervrij"

Maarten (rubbereend)

PSV wil met Georginio Wijnaldum om de tafel voor contractverlenging. De club vreest geen 'Ola Toivonen-scenario' met de oud-Feyenoorder. Toivonen dreigt volgend jaar zomer transfervrij de deur in Eindhoven achter zich dicht te slaan, omdat de Zweed treuzelt met contractbesprekingen.

Mocht Wijnaldum deze winter nog niet bijtekenen, dan betekent dat niet per se een transfervrijvertrek, betoogt technisch manager Marcel Brands. Vrees voor een Toivonen-scenario is er niet bij Brands. "Helemaal niet. Toen Gini bij ons kwam, heeft hij al meteen aangegeven dat hij niet transfervrij zal vertrekken en dat zal ook niet gebeuren", aldus de technisch manager in gesprek met De Telegraaf.

Wijnaldum ligt nog tot medio 2015 vast bij PSV. Brands verwacht overigens snel duidelijkheid omtrent Toivonen. "Als we duidelijkheid geven, zal voor iedereen duidelijk zijn waarom het zo lang heeft geduurd." De algehele verwachting is dat Toivonen deze winter wordt verkocht. "Het is logisch dat Toivonen die wens heeft, maar dan moet er wel een club voor hem zijn. Of hij wel of niet bijtekent, tot de winterstop verandert er niets."