Jonk: "Binnenkort bij Milan op bezoek"

Maarten (rubbereend)

Ajax neemt tegenwoordig een kijkje in de keuken van Europese topclubs. Nu de kennis met Barcelona al wordt gedeeld, zoekt de club ook toenadering tot AC Milan. Voorbeeld van het uitwisselbeleid van Ajax is de wedstrijd die de A-junioren van Ajax en Barcelona woensdag speelden.

De opleiders wisselden voorafgaand aan dat duel informatie met elkaar uit, meldt De Telegraaf. "Het gaat om het delen van kennis en de visie over jeugdopleiding", legt hoofd jeugdopleiding Wim Jonk uit. "In Barcelona kregen we een rondleiding en lezingen, zoals wij daar als Ajax ook een presentatie hebben gegeven. Dat initiatief hebben we ook genomen richting AC Milan, waar we binnenkort op bezoek gaan. Zo zijn we steeds internationaal aan het onderzoeken hoe de opleiding te verbeteren."

"De wedstrijd tegen het grote Barcelona was een goed voorbeeld van het internationale Ajax-niveau wat van jongs af aan structureel de norm moet worden", vervolgt Jonk. "Met geloof en durf aanvallen en verdedigen. Dat het in zo'n belangrijke wedstrijd ingevuld werd door een aantal zelf opgeleide spelers, tekent dat we op de goede weg zijn en de norm ook omhoog kán."