El Hamdaoui: "De Boer en ik fouten gemaakt"

Maarten (rubbereend)

Mounir El Hamdaoui spreekt. Voor het eerst sinds zijn vertrek bij Ajax laat de Marokkaanse aanvaller zich uit over de problemen die hij met trainer Frank de Boer had. "Achteraf hebben we allebei fouten gemaakt, hij en ik", zegt El Hamdaoui tegen Voetbal International.

"Maar het loopt zoals het loopt. De Boer was net begonnen als hoofdtrainer, ook voor hem was het geen makkelijke situatie." De Boer nam het roer bij Ajax in december 2010 over van Martin Jol. Een van de eerste wijzigingen was dat El Hamdaoui naar de bank verhuisde. "Ik kan niet anders doen dan accepteren dat De Boer voor andere spelers koos", zegt de aanvaller nu. Vervolgens kregen trainer en speler ruzie, waarop El Hamdaoui naar Jong Ajax werd verbannen.

In de zomer van 2012 vertrok El Hamdaoui definitief bij Ajax. Fiorentina hapte toe, maar ook daar kwam de spits niet veel aan spelen toe. Bij het Spaanse Málaga vond de 29-jarige El Hamdaoui op huurbasis onderdak.

De Rotterdammer denkt liever niet over hoe het had kunnen lopen als Jol was aangebleven als trainer. De coach had blindelings vertrouwen in de spits, dus wellicht zat een stap hogerop er dan ook nog in. "Die topclub voor mij was dan reëler geweest. Maar ik stel mezelf niet te veel de vraag hoe anders het er uit had kunnen zien."