BMC: Evans kan Giro winnen

Peterselieman

Wielerploeg BMC denkt dat kopman Cadel Evans het in zich heeft om de Giro d'Italia in 2014 op zijn naam te schrijven. De Australiër wordt in februari 37 jaar oud, maar dat hoeft volgens ploegleider Allan Peiper geen belemmering te vormen, zo meldt hij aan Cyclingnews.

Dit jaar werd Evans in Italië derde achter Vincenzo Nibali en Rigoberto Uran, maar volgend jaar moet dit twee treetjes op het podium hoger zijn. Peiper: "Zelfs op zijn 37ste gelooft Evans in zijn kansen. Ik weet hoe hij de voorbije Giro heeft afgewerkt, met een voorbereiding die verre van ideaal was, en hoe hij het seizoen heeft beëindigd. Hij zit nog vol energie. Ik ben er zeker van dat hij nog een keer voluit mag mikken op eindwinst in de Giro."

Dat de Australische wielrenner hierna in de Tour de France, die hij in 2011 nog won, niets klaarspeelde en slechts 39e werd zegt de BMC-ploegleider niets. "Je kan dan zeggen dat hij de last der jaren begint te voelen, maar zo zie ik het niet. Evans heeft de voorbije vijf seizoenen genoeg gepresteerd als bewijs dat de leeftijd geen vat op hem heeft. Neen, hij zal er staan in de Giro. Daar ben ik 100 procent zeker van."