Complete chaos in Braziliaanse voetbalcompetitie

DeLuna

Nog maar zeven maanden te gaan voor het WK voetbal in 2014 en er heerst complete chaos in de voetbalcompetitie in Brazilië. Daaruit blijkt dat de problemen waar het land tijdens de Confederations Cup al mee kampte nog steeds niet van de baan zijn. Destijds kwamen delen van de bevolking de straten op om te protesteren tegen de sociale wantoestanden in het land.

Ook de voetballers laten inmiddels merken dat zij ontevreden zijn. Het gaat hier vooral om het te drukke wedstrijdschema. Zo gingen de spelers van Vasco da Gama en Cruzeiro vlak voor de wedstrijd 'gewoon' een minuut op de grond zitten. Er is ook een beweging ontstaan, genaamd: "Bom Senso FC", oftwel "FC Gezond Verstand". Deze beweging is uit solidariteit ontstaan tussen de drie hoogste divisies in de Braziliaanse competitie.

Gemiddeld spelen Brazilianen twintig wedstrijden meer dan hun collega's in Europa. Ook willen ze dat er een systeem in het leven wordt geroepen van financiële fairplay. Daarnaast willen ze zeker één maand vakantie ná het seizoen. 

Vorige week uitten de spelers van Sao Paulo en Flamengo op een andere manier hun woede. De voetballers begonnen hun wedstrijd door wat passes naar elkaar te geven en verder geen stap te verzetten. Dat is te zien in de video hieronder.


Het protest van de spelers. (Bron: YouTube)