Emma Thompson hekelt Hollywood-hiėrarchie

dekatophetspek

Emma Thompson heeft een bloedhekel aan beroemde acteurs die zich verheven voelen boven de rest van de mensheid. "Er heerst vooral in Hollywood een systeem van 'jij hoort er wel bij, jij niet'", zei de actrice zondag tijdens het Life In Pictures interview dat de Bafta hield tere ere van haar, schrijft The Hollywood Reporter. "Ik heb er een diepgewortelde haat voor."

"Er bestaan VIP-ruimtes bovenop VIP-ruimtes, en verschillende kleuren kaartjes voor premières", ging de 54-jarige Thompson verder. "Ik vraag me altijd af hoe je toch bij dat exclusieve clubje kunt komen."

Thompson vindt John Travolta absoluut geen ster die zichzelf te goed voor deze wereld voelt, maar ook hij had bepaalde sterrentrekjes waar ze een hekel aan heeft. De twee werkten samen aan Primary Colours uit 1998, volgens Thompson 'dat presidentsdrama dat niet gaat over Bill en Hillary Clinton'.

Travolta had een clausule in zijn contract waardoor hij laat op de set mocht komen als de vorige dag de opnames langer dan veertien uur hadden geduurd. "Maar daardoor zat een groot deel van de cast en crew te wachten, ze konden niets doen", legt Thompson uit. "Ik heb hem tussen de opnames door onomwonden verteld dat ik dat niet vond kunnen. Toen kregen we bijna ruzie op de set."

De actrice liet weten sowieso een grote hekel te hebben aan mensen die te laat komen. "Als ik het idee krijg dat iemand liever niet op de set is, dan zeg ik dat ze op kunnen hoepelen en beter iemand anders kunnen laten komen die wel graag wil."

Als perfect voorbeeld van hoe het ook kan, noemt Thompson Dustin Hoffman, met wie ze in 2008 Last Chance Harvey maakte. "Hij zat vast in het verkeer maar was zo bang dat hij iedereen op de set zou laten wachten, dat hij uit de auto is gesprongen, zijn schoenen uittrok en op zijn sokken naar de set is komen rennen. Dat noem ik nou commitment."

Thompson is vanaf 12 december te zien in het drama Saving Mr. Banks. Ze speelt de Britse schrijfster P.L. Travers, die twijfelt of ze haar manuscript van Mary Poppins wil slijten aan Walt Disney, gespeeld door Tom Hanks.


Emma Thompson hekelt Hollywood-hiërarchie (Foto: Novum)