Wereldrecord voor Australische kerstversiering

Redactie

Een Australisch gezin heeft opnieuw het Guinness World Record veroverd voor het ophangen van kerstverlichting. In totaal heeft het gezin 502.165 kerstlichtjes opgehangen op en rond het huis. Daarmee stoot de familie Richards de vorige recordhouder, een gezin uit LaGrangeville in de Verenigde Staten, van de troon. Dat had 'slechts' 346.283 lichtjes opgehangen.

Het is niet de eerste keer dat de familie Richards aan de haal gaat met het record. In 2001 gingen de Richards ook al de recordboeken in met 331.038 gekleurde lampjes.

In totaal is het huis van de familie Richards in Forrest, een voorstad van Canberra, versierd met vijftig kilometer lampjes. Vader David Richards heeft de lampjes zelf aangeschaft, maar de elektriciteitsrekening, voor een maand ongeveer zeventienhonderd euro, wordt betaald door een lokaal energiebedrijf. "Ik hou gewoon van Kerstmis", verklaart Richards zijn recordpoging.

Mensen kunnen langskomen om de kerstversiering te bewonderen. De familie Richards hoopt geld op te halen voor een goed doel.

Of David Richards zijn record in de toekomst gaat verdedigen is nog maar de vraag. Richards sluit het niet uit, maar heeft dan naar eigen zeggen wel een generator nodig om de verlichting te kunnen ontsteken.