Mol terug als F1-commentator

Dennis (dennistd)

Olav Mol gaat vanaf komend seizoen het commentaar geven bij de Formule 1-races op Sport1. Hij vervangt hier Ronald van Dam, die overigens wel de vrije trainingen blijft becommentariëren. Voor co-commentatoren Robert Doornbos en Christijan Albers is geen plek meer bij de sportzender.

Mol geeft al sinds begin jaren '90 het commentaar bij de Formule 1, zowel bij RTL als later bij SBS. Ook toen de rechten weer terug gingen naar RTL verhuisde hij weer mee, maar bij het overgaan van de rechten naar Sport1 dit jaar was er geen plek meer voor hem. Aan het begin van het seizoen werden de samenvattingen bij Veronica nog wel door Mol van commentaar voorzien, maar na een conflict later in het seizoen stopte hij hier mee.

De kijkcijfers van de Formule 1 op Sport1 en het commentaar op het commentaar van Van Dam zouden de voornaamste redenen zijn om Olav Mol zijn oude baan weer op te laten pakken. Het commentaar zal overigens vanaf locatie verzorgd worden, en niet vanuit een studio in Nederland zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was.