Van Raaij roept PSV op tot investeren

Maarten (rubbereend)

Oud-voorzitter van PSV Harry van Raaij vreest voor een rampseizoen. Het tij moet snel keren, anders zakt de Eindhovense club alleen maar verder af. "Het is maar de vraag of je wel tiende wordt als je zo speelt", zegt de voormalig preses in het Algemeen Dagblad.

"Tel de punten van de laatste wedstrijden maar eens op. NEC en RKC hebben het in die periode niet slechter gedaan. Als PSV niet zo'n goed begin had gehad, dan hadden ze nu bij de ondersten gestaan."

Afgelopen zaterdag pakte PSV ternauwernood een punt tegen tien man van sc Heerenveen. "Het was zaterdag niet om aan te zien. Als Heerenveen met elf man had gespeeld, hadden we dik verloren. Ik maak me grote zorgen. Het proces waar PSV in zit, duurt inmiddels al zo lang. Er dreigt een vertrouwensbreuk met de supporters te ontstaan."

Volgens Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging, moet PSV snel de transfermarkt op. "Het is investeren of accepteren. We moeten niet meer willen dat de financiële positie van de club in de waagschaal wordt gelegd. Maar we zijn ook geen bank. Het kapitaal moet op het veld staan. Als je voor veertig miljoen hebt verkocht heb je een zakje geld waar je iets mee kan doen. Investeer je niet dan moet je accepteren dat je zevende kunt worden. Daar moet je alleen wel eerlijk over zijn. Maak een keuze en communiceer die helder."