[NFL] Patriots verslaan Broncos in overtime

Joost (Hoogstaande)

De New England Patriots hebben vannacht de Denver Broncos in overtime verslagen. In het Gillette Stadium in Massachusetts stond het na vier kwarten 31-31. Een field goal was genoeg voor de winst voor de Patriots.

De wedstrijd kende twee boeiende helften. De Broncos hadden een volledig overwicht in de eerste helft, de Patriots juist in de tweede. In het eerste kwart kwamen de Broncos al op een 17-0 voorsprong. De eerste touchdown werd gescoord door Von Miller. Hij reageerde alert bij een fumble en wist zo de score te openen. Niet veel later verdubbelde Knowshon Moreno met een korte rush de score. Matt Prater scoorde met nog drie minuten te gaan in het eerste kwart de eerste field goal van de wedstrijd.

Het tweede kwart stond opnieuw in het teken van het scorend vermogen van de Broncos. Na zes minuten kwam de endzone van de Patriots in zicht voor de Broncos. Quarterback Peyton Manning gooide de bal strak door het midden die in de endzone gevangen werd door Jacob Tamme. Zo kwamen de Broncos op een voorsprong van 24-0. De Patriots konden hun draai aanvallend maar niet vinden.

De rust bleek ze echter goed te hebben gedaan. Al vroeg in het derde kwart maakte Julian Edelman een touchdown voor de Patriots. Pats' quarterback Tom Brady gooide de bal naar de hoek van de endzone en Edelman bleef de bal goed volgen. Zo kon hij om zijn directe verdediger heenlopen en de bal vangen. Deze touchdown gaf de Patriots weer strijdlust en dat werd niet veel later ook beloond. Brandon Bolden scoorde een rushing touchdown nadat Rob Gronkowski op pure wilskracht tot op 1-yard afstand van de endzone van de Broncos was gekomen. Gronkowski was even later wel de man die de touchdown scoorde. Met nog een halve minuut op de klok gaf Brady een harde pass door midden. Gronkowski wist ondanks de drukte in de endzone de bal te vangen en de achterstand te verkleinen tot drie punten.

De Patriots waren nu helemaal los en gingen in het laatste kwart door met scoren. Na ruim anderhalve minuut gooide Brady de bal naar Edelman die op de rechterflank stond. Hij passeerde met een schijnbeweging een verdediger van de Broncos en sprong vervolgens vol overtuiging de endzone binnen om de Patriots voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te zetten. Stephen Gostkowski, die alle touchdowns van de Patriots van een extra punt had voorzien, schopte vervolgens een field goal binnen om de voorsprong op zeven punten te zetten. De Broncos wisten dat ze minimaal een touchdown nodig hadden om overtime te forceren. Daar gingen ze vol voor en die moeite werd uiteindelijk beloond. Met nog drie minuten te gaan was receiver Demaryius Thomas het eindstation van een pass van Manning. Zo stonden beide teams gelijk na zestig minuten speeltijd.

In overtime kwamen de Patriots wel tot scoren door middel van een field goal van Gostkowski. De Broncos zagen hun drive stranden. Zodoende dienden de Patriots de ploeg uit Denver hun tweede verliespartij van dit seizoen toe. 

Overige uitslagen: 

Thuis Uit Score
Atlanta Falcons New Orleans Saints 13 - 17
Kansas City Chiefs San Diego Chargers 38 - 41
Baltimore Ravens New York Jets 19 - 3
Detroit Lions Tampa Bay Buccaneers 21 - 24
Green Bay Packers Minnesota Vikings 26 - 26 (na overtime)
Houston Texans Jacksonville Jaguars 6 - 13
Cleveland Browns Pittsburgh Steelers 11 - 27
Miami Dolphins Carolina Panthers 16 - 20
St. Louis Rams Chicago Bears 42 - 21
Arizona Cardinals Indianapolis Colts 40 - 11
Oakland Raiders Tennessee Titans 19 - 23
New York Giants Dallas Cowboys 21 - 24
Washington Redskins San Francisco 49ers wordt vannacht gespeeld