Hoesen: "Denk dat ik eerste spits kan worden"

Frank (franklop)

Nu Kolbeinn Sigthórsson en Siem de Jong geblesseerd zijn, krijgt Danny Hoesen weer een kans in de spits bij Ajax. Hij scoorde tegen Heracles Almelo binnen twee minuten. "De afgelopen periode was niet makkelijk", zegt Hoesen, normaliter bankzitter, in De Telegraaf.

"Ik had het gevoel dat ik achter Kolbeinn Sigthórsson tweede spits was, maar er komt ook een tactisch verhaal bij kijken. De trainer vond tegen Celtic dat het voor het team beter was om Siem daar op te stellen. En als je dan wint, is er niet echt aanleiding om te wisselen. Dat is wel lastig. Ik denk wel aan het team, maar ook aan mezelf. En de trainer heeft vooral het teambelang voor ogen."

Hoesen hoopt op meer kansen. "Ik denk dat ik op termijn eerste spits kan worden. Maar elke speler heeft vertrouwen nodig. Dus zou het lekker zijn als ik een aantal wedstrijden achter elkaar zou kunnen blijven staan. Ik hoop dat dit gaat gebeuren. Ik ga er niet vanuit dat ik dinsdag speel, want dan word je alleen maar teleurgesteld. Maar ik hoop het wel…"