Wie gaat er naar het Eurovisiesongfestival?

Redactie

De geruchtenmachine is al vol op stoom, maar maandag wordt duidelijk wie ons land vertegenwoordigt bij de komende editie van het Eurovisiesongfestival. In de Wisseloord Studio's in Hilversum onthult de fusieomroep AvroTros maandagmiddag welke Nederlandse artiest in mei afreist naar de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Afgelopen jaar zorgde Anouk ervoor dat ons land voor het eerst in 9 jaar weer eens in de finale van het liedjesfestijn stond. Met het nummer Birds behaalde ze uiteindelijk de negende plek. De Deense zangeres Emmelie de Forest won met het liedje Only Teardrops.

Eerder deze maand werd bekend dat Cornald Maas terugkeert als commentator tijdens het Eurovisiesongfestival. Hij doet dit samen met Jan Smit. Maas verzorgde jarenlang het commentaar van het liedjesfestijn, totdat de TROS in 2010 de samenwerking met hem verbrak. Dit gebeurde nadat hij een opmerking over zangeres Sieneke had getwitterd die de omroep in het verkeerde keelgat schoot.

De halve finales van de 59e editie van het songfestival zijn op dinsdag 6 en donderdag 8 mei en de finale volgt op zaterdag 10 mei.

Wie gaat er naar het Eurovisiesongfestival?
Wie gaat er naar het Eurovisiesongfestival? (Foto: ANP)