FOK!filmtip van de dag: In the Shadow of the Sun (2012)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

In the shadow of the sun

In het kader van de IDFA, die momenteel weer bezig is, zijn er ook op de televisie weer de nodige documentaires te bekijken. De FOK!filmtip van de dag gaat vandaag naar het indrukwekkende In the Shadow of the Sun, die vanavond om 20.30 uur te zien is op Nederland 2.

In the shadow of the sun 2

De documentaire In the Shadow of the Sun speelt zich af in Tanzania, een land waar bijgeloof nog steeds een grote rol in de maatschappij speelt. Zo denkt men dat de lichaamsdelen van albino's rijkdom en voorspoed brengen en moeten mensen met albinisme voor hun leven vrezen. In de documentaire van Harry Freeland volgen we twee albino's die, ondanks alle gevaren en vooroordelen van anderen, toch hun droom proberen na te jagen. Om deze doelen te bereiken moeten de mannen niet alleen de vooroordelen van anderen maar ook hun eigen angsten zien te overwinnen.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!