[PD] Sevilla haalt uit in stadsderby tegen Betis

Pino112

Sevilla heeft zondag de stadsderby van Sevilla tegen Real Betis met ruime cijfers gewonnen: 4-0. Al na twee minuten opende Bacca de score voor de thuisclub. Toen Paulao namens nummer laatst Betis in de 41e minuut met rood kon inrukken na een handgemeen drukte Sevilla snel door. Stéphane Mbia scoorde twee minuten later de 2-0. Victor Machin en Vicente Iborra voerden de score in de tweede helft verder op.

Villarreal won eerder zondag met 3-0 bij Levante. Al in de tiende minuut moest de thuisploeg met tien man verder na een rode kaart voor Keylor Navas. Bruno benutte even later een strafschop en na rust was Ikechukwu Uche met twee treffers belangrijk voor de nummer vier van de Primera Division.

Rayo Vallecano liep in eigen huis tegen een forse 4-1 nederlaag op bij het bezoek van Espanyol. De nummer voorlaatst speelde driekwart van de wedstrijd met tien man vanwege rood voor Ruben. Espanyol profiteerde optimaal. Met twee strafschoppen zorgde Sergio Garcia voor een veilige marge. Saul Niguez brach Rayo terug in de wedstrijd voordat Garcia zijn hattrick voltooide. Christian Stuani gaf het slotakkoord.

Elche won met 2-1 van Valencia. Fidel kopte de promovendus in de 57e minuut naar de 1-0, maar Juan Bernat bracht Valencia langszij. Zes minuten voor tijd velde Cristian Herrera alsnog het eindoordeel over Valencia. Beide ploegen hebben nu zeventien punten. Elche staat tiende, Valencia elfde.