FOK!filmtip van de dag: Searching for Sugar Man (2012)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Searching for Sugar Man

De FOK!filmtip van de dag gaat vandaag naar prachtige documentaire die om 20.30 uur te zien is op Nederland 2. Op die zender is namelijk de muzikale biografische film Searching for Sugar Man te zien.

Searching for Sugar Man 1

Sixto Rodriguez was een zanger uit Detroit die aan het begin van de zeventiger jaren een aantal albums uitbracht die ondanks goede kritieken bijna niet verkochten. Wat Rodriguez echter niet wist was dat zijn muziek immens populair was in Zuid-Afrika. Zo werden er meer dan een half miljoen exemplaren van zijn album Cold Fact verkocht. De zanger werd er een icoon van wie gezegd werd dat hij bij een optreden zelfmoord had gepleegd. In de negentiger jaren gaan een aantal fans op zoek naar de mysterieuze zanger, wiens maatschappijkritische teksten een belangrijke inspiratiebron vormden voor de eerste Zuid-Afrikaanse protestliederen tegen het apartheidsregime.

Searching for Sugar Man 2

Verplichte kost voor liefhebbers van de betere documentaires. Deze film was een muzikaal hoogtepunt van de IDFA van 2012.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!