Hülkenberg keert terug bij Force India

Peterselieman

Nico Hülkenberg zal het Formule 1-seizoen 2014 voor Force India gaan racen, zo meldt het Duitse Auto Motor und Sport. Het nieuws over de Duitser moet nog wel officieel bevestigd worden, maar naar verwachting zal dit in de komende dagen gaan gebeuren.

Hülkenberg komt dit seizoen uit voor Sauber en werd dit Silly Season met veel teams in verband gebracht. Zo werd de Duitser gelinkt aan Ferrari dat uiteindelijk voor Kimi Räikkönen koos. Ook kon hij instappen bij Lotus, maar dat was op voorwaarde dat de deal met Quantum Motorsports door zou gaan. Dat bedrijf lijkt een lege huls te zijn. Ondanks de loonbetalingsachterstand kon de coureur uit Emmerich bijtekenen bij Sauber, maar heeft hij gekozen voor een terugkeer bij Force India, het team dat hem in 2011 na zijn vertrek bij Williams oppikte en vorig jaar al liet racen.

Voor het seizoen 2014 heeft Hülkenberg getekend, maar voor het jaar erop houdt de Duitser alle opties open. Wie zijn teamgenoot bij Force India moet worden is nog niet bekend. Huidig coureur bij het team van Vijay Mallya, Adrian Sutil, heeft al meermalen geroepen een deal voor 2014 op zak te hebben, maar er zijn meer kapers op de kust. Zo rammelt Sergio Perez met vijftien miljoen euro aan Mexicaans geld aan de deur en lijken ook nog enkele andere rijders in beeld. Paul di Resta lijkt het veld te moeten gaan ruimen.